Thursday’s Child

Monday’s child is fair of face.
Tuesday’s child is full of grace.
Wednesday’s child is full of woe.
Thursday’s child has far to go.
Friday’s child is loving and giving.
Saturday’s child works hard for a living.
But the child that’s born on the Sabbath day,
is bonny and blythe and good and gay

Dulu, waktu saya masih kecil, pernah baca puisi ini di satu buku *tentunya setelah diterjemahkan ke dalam bahasa Indonesia*. Lupa bukunya apa, tapi yang jelas, begitu baca puisi itu, langsung nanya ke mama “ta lahir hari apa?”. Kata mama “hari kamis nak..”. Begitu baca “anak kamis akan pergi jauh”, langsung down. Terus, jadi jealous berat sama anak yang lahir hari minggu *maklum, masih anak-anak*

Sekarang, iseng-iseng coba googling, dan ternyata… ada banyak versi lowh!!

Sunday’s child is full of grace,
Monday’s child is full in the face,
Tuesday’s child is solemn and sad,
Wednesday’s child is merry and glad,
Thursday’s child is inclined to thieving,
Friday’s child is free in giving,
And Saturday’s child works hard for a living

Begitu baca versi yang ini langsung shock… Hikz, kok inclined to thieving sih?? Semoga maksudnya inclined to thieving one’s heartyahh, hihi…

So, what day of child are you?

  1. imma tuesday child

    last section’s point bener tuh, mledak2 euy gw tuh
    hehe

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>