Category Archives: Handcraft

Tiny Treehouse

So very cute 🙂

taken from here

But now children may have excuse not to eat broccoli, “Nooo… there are little people living in there” 😉

Back to School

Daripada stress mikirin ini itu *curcol dikit*, mending update blog dulu lah kita ^^. Jadi, setelah membaca referensi  daftar barang-barang yang harus dibawa dari seorang teman, saya baru tersadar, bahwa… perlu belanja alat tulis! XD Maklum, selama hampir 2 tahun lulus kuliah dan bekerja, mana pernah mikirin alat tulis. Pulpen pun seringnya pinjam.

Jadilah, ritual di tahun ajaran baru yang selama ini terlupakan, akhirnya terulang lagi. Kemarin waktu belanja ke Gramedia, sibuk memborong pulpen *beserta isinya, karena katanya di sana mahal, mending beli di sini*, pensil *beserta isinya juga*, penggaris, penghapus, tip-ex *gyah, sudah lama ga pake benda yang satu ini ^^*, binder, kertas file isi binder, dan lain sebagainya.

“Jangan lupa kalkulator, penting itu…”. Oh iyaa, akhirnya ngubek-ngubek kotak bekas kuliah yang ga pernah dibuka. Ketemu juga kalkulator yang setia menemani saya UTS dan UAS Kalkulus, Fisika, Kimia, dan lain sebagainya. Sudah 7 tahun masih sehat wal’afiat, tapi untuk jaga-jaga akhirnya ganti baterai deh di Gramedia.

Salah satu alat tulis yang cukup penting adalah… *jeng jerengjeng*

Tempat pensil!

Biasanya, tahun ajaran baru belum lengkap kalau belum punya tempat pensil baru ^^. Dan akhirnya, tadi malam saya ngotot menyelesaikan proyek iseng yang ga selesai-selesai, demi punya tempat pensil baru :)). Proyek ini sempat tertunda lama, soalnya benangnya habis :(. Waktu kemarin ke Bandung menyempatkan diri berburu si benang ini, sayang ga ketemu. But, ‘creativity born from the lack of resources’, is indeed true ^^.

Senang, senaaaang ^^ Walaupun akhirnya hari ini jadi flu berat, tapi kerja keras saya terbayar sudah *lebay*. Here here, I proudly present

Yeah, lengkap sudah, akhirnya… Saya bisa sekolah lagi ^^

Happy Birthday, and cooking coupon

Beberapa hari ini dibuat bingung, karena gatau mau ngasih apa sebagai kado ulang tahun seseorang :”>. Beneran deh, pilihan kado untuk cowok tuh kok kayaknya terbatas ya. Apalagi kalau dia tipe yang “kalau ga butuh, ya ga pengen dan ga usah beli” -_-. Jadi bingung deh… Lagipula, mau beli sesuatu kok gw takut seleranya ga cocok ya, hahah, susaaah.

So, setelah merenung dan mandi kembang 7 hari 7 malem *lebaay*, akhirnya gw mendapat wangsit. I’ll give him, ‘my cooking’ coupon!! 🙂

Ada dua tipe, regular dan special. Bedanya? Yang jelas bukan soal rasa. Misalnya, yang regular rasanya biasa aja, yang special rasanya maknyuuus. Karena rasanya dijamin bakal sama aja, maklum, amatir ;p. Bukan juga soal porsi, yang special porsi jumbo misalnya ^^;

Bedanya adalah, yang regular menunya sudah ditetapkan. Tentunya menu-menu andalan, a.k.a yang gw pede bisa dan rasanya oke *menurut gw*, hohoho. Sedangkan yang special, menunya masih kosong, blank, bisa diisi sesuka hati. Di sini nih tantangannya, karena gw ga boleh nolak memasakkan apapun yang ditulis di situ >.<. Tapi gapapa, sekalian belajar, hehe…

cooking coupon


*Terms & Condition:

  1. Valid only from March 2010 to February 2011, and can’t be used on December 25 *coz that’s my birthday :”>*.

  2. Can’t be used hastily. If you want to use it, for regular coupon please tell at least 1-2 days before, and for special coupon please tell a week before *I have to browse for the recipe and practice it first ;p*.

  3. Whatever the flavor of the outcome is, please tell me the truth so that I can be a better cook *but without hurting my feelings, if you can*.

  4. Lastly… Mood is such an essential factor in cooking, bad mood can result in terrible food. So, use it wisely ^^

Call +62 812 8130xxx or +62 251 9372xxx for more information.


Berdasarkan pengamatan gw dan diperkuat oleh tulisan ini, entah kenapa cowok itu kok kayaknya pengen dan seneng banget ya kalau dimasakin ^^; Atau setidaknya kalau kita ‘berusaha memasak’ untuk dia, masalah rasa urusan belakangan. Well, sepertinya untuk para pria istilah “dari perut naik ke hati” benar adanya ;p

Semoga kado ini menjadi kado yang spesial ^^ Walaupun modalnya ga nyampe sepuluh ribu perak, hihi.. Apalagi dengan mempertimbangkan bahwa gw ga terlalu doyan masak -_- doyan makan iya…

Last but not least, happy birthday to you!!! Hope that everything you wish for will be come true.

Hugs and kisses :”>

Room Makeover Project #1: My Dream

Do you wanna know, what I’ve been dreaming of recently?

mydream1

Here, take a closer look…

mydream2

Yep, Europe… I’m coming!!! ^^

This project made me go to bed *for real ;p the first picture was just me acting sleep* at 2 o’clock in the morning. But this morning I woke up fresh and happy, maybe it’s caused by the wonderful dream I had ^^

Inspired by Katie with her super-creative thoughts 🙂

Trio BuluBulu

Akhirnya… selesai!! ^^

triobulubulu

Setelah berbulan-bulan… dianggurin ;p *padahal ngerjainnya cukup 2 minggu saja*, akhirnya bisa dinikmati juga hasilnya, hohoho… Jadi, weekend kemarin kenapa gw bisa betah ngendon 2 hari 2 malam di kosan *selain karna memang ga enak badan*, ya karena semangat menyelesaikan ini.

Beneran deh, ngerjain ‘bulu-bulu’ nya benar-benar bikin stress. Tapi entah kenapa, ngerjain ini juga sekaligus menghilangkan stress yang lain ;p Apalagi, ngerjainnya disambi karaokean solo lagu-lagu yang diputar di radio. Senaaang, saya senang ^^

Favorit gw, yang paling kanan. Selain karena ngerjainnya paling gampang *yang dua lainnya sumpah ribet banget*, juga karena mukanya paling lucu, hihi.. Yang dua lainnya kan pose gitu, sedangkan dia dengan tampang cupunya.

Okay, one mission’s accomplished. Let’s start the new one… 🙂

Corner Forest

CornerForest3*picture taken from here*

Gosh, I really really really want this hanging in my room >_<. This superb art was created by Yuken Teruya. He manipulates everyday objects, transforming their meanings to reflect on contemporary society and culture. As you may see in above and below picture, those beautiful carved branches was made only using toilet paper roll.

CornerForest1*picture taken from here*

Hummmh… Considering the material and technique required, I think I can make it myself *ahaha… as usual, overestimating my skill*.  Well, maybe not as beautiful as Yuken Teruya sensei’s work, but at least it can be interpreted as tree branches ^^;

Okay then, including this one, I have 3 pending projects:

  • the ‘Whatever Clock
  • this Corner Forest, it can be concluded in ‘Beautifying My Room’ project as one of my 2010 new year resolution
  • ‘Silva Project’ for still-a-secret occasion *if only my mom or dad don’t read this blog ;p*

The only thing I need is… TIME!!! *sigh*

*what about, quitting my job?? wow, such a devilish thinking :D*

Whatever Clock

whatever-clock

*picture taken from here*

I want this in my room!!!

Hummh, looks so simple… Instead of buying it, let’s just make it… ^^ Just wait and see, my cherry clock will have a new look!!! *soon… when I have my spare time, which… I don’t know when >_<*

(supposed to be) a park lamp

I’m in the mood to write in English, so bear with my not-so-good English ‘kay?

As usual, during my ‘recharging process’ back at my home in Bogor, my lil’ sis’ always have something for me to work on. Like that time, when I helped her with her art project, making a lovely pentagon purse. This time, I was asked to help her made a park lamp.

Today, there will be an art exhibition in her school. Her class will perform a poetry musicalization, using the Latinos theme. I was showed her costume she will be wearing, it was cool!! The blouse, satin red with ruffles, combined with a black highway pants. Plus, a pair of red heels, and fedora hat. I’m sooo curious what she will be like, ahahaha.

So, one of the background for the performance is a park, with a fountain, chair, and of course, a park lamp. When she knew I was going home this weekend, she volunteered herself to make the lamp. She knew exactly that I would help her making it -_-

And here it is, a park lamp, minus the pole…

not bad rite?

not bad rite?

Okay, now back to work…

monday is good, monday is good,

take a deep breath *huuuuuummmph*, let it out *fyuuuuuuuhh*


Once upon a ‘saturday night’…

…when I was lingering at home, just enjoyed my holiday…

imouto-chan: nee~.. would you help me~~? homework…

me: what subject? *coz, if it’s physics, the answer would be a big no no*

imouto-chan: art, making something from a polygon, so.. I want to make a purse using pentagon…

me: suuuureee doo~

imouto-chan: haha, I know you’ll want to..

She made the pattern, I cut them… She covered each part with fancy paper, I put them together.. In the middle of the night, we amazed with our work, it’s sooooooooo pretty!! Here it is…

tadaaa... we really proud of you *hug*

tadaaa... we really proud of you *hug*

let's peek the inside...

let's have a peek inside...

Suddenly, someone come and then…

...even cat like it...

...even cat like it...

Dame da yo~ titem, it’s not designed for cat..

ready to go!!

ready to go!!

!! attention… it’s NOT FOR SALE… (^__^)v

Cherry Clock

My hands are kinda tired of work, they want to do something different… So one night, I found them busy cutting, drawing, coloring… with fingers covered by glue… Past midnight, they take the camera, take a picture of their hard work, and proudly present you this…

cherry_clock

*Inspired by a picture in deviantart.com*