Category Archives: Movie

Women and Balls

Miss Granny is here! I’ve been waiting for this movie (to be subbed and uploaded to a streaming site :p) since the beginning of this year. The theme is a bit similar to 13 Going to 30, or Freaky Friday. After watching the first 2 minutes, I can’t resist to open my blog and write about this. The opening is too damn funny! Besides… I’m a big fan of metaphor ;).

If you compare a woman to a ball…

Then a woman in her teens is a basketball. To catch the ball high up in the air, every man reaches for it as hard as he can.

A woman in her 20s is a rugby ball. Several men attack the balls like dogs trying to take possession of it. This is the only time in life a man will risk his life for a ball.

A woman in her 30s is a ping pong ball. The number of men going after the ball is significantly reduced. But the amount of attention paid to the ball is still decent.

A middle-aged woman is a golf ball. There’s only one man for one ball. And the man tries to send the ball as far away as he can.

And beyond that… She’s a dodge ball.

😀

The Lynx Liaison

Watched this during our long flight back from India, couldn’t stop giggling and “awww..”-ing ^^. A perfect closure after successfully met a Bengal tiger in the wild, only around 10 meters away and without any fence. Definitely a highly recommended documentary for cat lovers :D.

Enjoy!

Movie Vaganza

I admit it, I kinda lost my inspiration to write lately. But I want to update this blog so badly, so… let me just share some good movies that I recently watched. Of course box office movies — those superhero movies, sequels, or even prequels *yes I’m talking about The Hobbit* are in my watch list automatically, as long as they’re in cinema or their BRRips are out *I prefer the latter ;p*. I don’t want to talk about such movies, here I want to share some movies that maybe you’ll miss, but I guarantee that they’re too good to be missed. Well, as long as your taste is similar to mine.. I just noticed that all of them have ‘comedy’ genre ;).

So… here we go. I’ll try my best to give a little review without spoiling the good part ^^.

Ruby Sparks (2012)

Found this movie in my fave movie download site *will keep it as a secret ;)*. I watched the trailer and found out that this movie is from the same director as Little Miss Sunshine (2006), one of my favorite movies, so.. I gave it a try :). It’s a movie about an author in his ‘writer’s block’ moment. At that time I was in a difficult time of writing a paper myself, so somehow I could connect to his situation ;p. Then he starts writing about a girl, named Ruby Sparks, and makes her his girlfriend. The surprising thing is that she comes to life!

Read more »

Sherlock, The Series

Sudahkan anda menonton TV series yang satu ini?

BBC One, Sherlock. Kalau belum, buruan download! Eh.. salah, maksud saya, buruan beli DVD atau Blu-ray -nya yang sudah beredar ;p. Tapi sekedar saran, bagi yang mudah galau kalau digantung, lebih baik jangan tonton episode terakhir dari season 2. Soalnya, season selanjutnya baru akan rilis tahun depan. Karena kadang kan ada orang-orang yang merasa unfinished business or story bagai bisul yang tak kunjung pecah, bukan begitu? 😉

Tanpa bermaksud spoiler, alasan saya mengulas series ini adalah karena saya mau membahas adegan favorit saya dari seluruh episode. Which is… when Sherlock is trying to prove that Irine Adler is attracted to him. Here here, have a look..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rlYKxJKrW9k[/youtube]

Sherlock: Because I took your pulse. Elevated. Your pupils dilated.
Irine: *mata melotot, sambil speechless*

Menurut saya, ini adalah rayuan gombal termaut yang pernah saya dengar *angguk-angguk*. Apalagi ketika diucapkan dengan aksen British nan seksi *owh.. meleleh*. Dan sepertinya kalau diucapkan oleh pihak cewek pun tak akan kalah mautnya.

Sayangnya rayuan gombal ini punya kelemahan. Bayangkan jika sang pria bukan seorang profesional dalam mencari denyut nadi. Atau jika sang wanita tipe-tipe yang susah dicari denyut nadi di tangannya *yang kadang kalau diinfus butuh beberapa kali percobaan*.

Pria: Because I took your pulse. Wait… hummh, where is it? WHY U NO HAVE PULSE??

lalu…

Pria: Your pupils..
Wanita: *mata menyipit, sambil tersenyum menahan tawa*

Yah, terkadang beberapa rayuan gombal memang tercipta hanya untuk di dunia fiksi.

Dear Mbak Uul yang setahu saya suka posting kisah-kisah rayuan gombalnya bersama sang suami, sudahkah anda mencoba teknik ini? XD

Kimi Ni Todoke

Pertama kali nonton anime-nya tahun lalu. Lucu ^^ tapi bikin terharu juga, tokoh utamanya dudul sih. Ceritanya… ringan ringan menghibur, “kisah kasih di sekolah” gitu deeh, hahah..

Lalu, waktu ga ada kerjaan kapan itu, maraton baca manga-nya lagi dari awal, walaupun ceritanya sama saja. Di situs andalan saya sih statusnya masih ongoing. Terus, muncul live-action-nya, hyaah… pemeran ‘sadako’, sang tokoh utama, pas banget ^^. Cukup menghibur, walaupun… lagi-lagi… ceritanya ya sama saja ;p. Biasanya kan susah ya bikin live-action dari manga, apalagi yang gambarnya kocak macam Perfect Girl Evolution *menurut saya live-action-nya payah deh ini*. Nah, ini ga, cukup memuaskan, hoho.

Baru-baru ini nonton anime season 2-nya *baru dikasih tahu sang adik, masih belum tamat ternyataaa… sial*, dan saya suka suka sukaaa sama opening theme song-nya >.< Soufuu by Tomofumi Tanizawa..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TzHefZlk6eg[/youtube]

*rileks sebentar sebelum mengerjakan hal-hal yang lebih penting lainnya… fufufu… akh, jiwa otaku saya masih tersisa rupanya ;p*

Sekilas Curhat

Nggggghh *bukan, bukan lagi ngeden*

Lagi pusing mumet, jadi ingin mencoba dilegakan sedikit. Jadi begini sodara-sodara… Sebenarnya, saya punya banyak cerita!! Kalau dikeluarkan semua mungkin bisa jadi 10 judul posting di blog >_<. But unfortunately… I don’t have time for that, huks T___T

Mulai senin besok adalah minggu ujian pertama saya setelah sekian lama tak berurusan dengan ujian. Jadinya agak-agak nervous gitu deh. Masalahnya, yang namanya ujian kan berarti harus memasukkan banyak hal ke dalam otak bukan? Supaya nanti waktu ujian, hal-hal tersebut bisa dituliskan sebagai jawaban soal ujian.

Nahhh, sekarang, rasanya otaknya sudah terlalu penuh, karena ada banyak cerita-cerita dan keluh kesah yang belum sempat dikeluarkan. Jadi dikeluarkan sedikit dulu deh, biar ada tempat untuk bahan kuliah masuk ke otak.

Saya mau mengaku dosa.

Beberapa waktu yang lalu saya membuat perjanjian dengan diri sendiri: koneksi internet hanya untuk membuka email, dan sesekali fb + twitter kalau bosan. Sisa waktu dihabiskan untuk mengulang kuliah, membuat tugas + presentasi, dan mempersiapkan ujian *jiaah, kesannya rajin bener ya ^^;*. Oh, dan tentunya jalan-jalan atau makan-makan bersama teman-teman untuk refreshing.

Tapi… ehem, sebenarnya, walaupun saya terlihat menghilang dari dunia maya *ym + fb + twitter + blog*, hanya ada 2 kemungkinan yang terjadi:

  • lagi asik ‘maraton’ download + nonton drama Korea *16 episode atau bahkan 28 episode*, atau TV series terbaru
  • merasa bersalah sehabis ‘maraton’ nonton, lalu belajar atau mengerjakan tugas semalam suntuk

Kalau TV series yang baru-baru sih masih bisa direm, karena munculnya seminggu sekali. Tapi kalau drama Korea *yang completed tentunya*, beuh… adiktif! Niatnya cuma ‘nyicipin’ satu episode, tanpa sadar sudah menghabiskan berjam-jam mendownload dan menonton non-stop. Yah, mungkin karena didukung dengan kecepatan internet yang mumpuni juga kali ya, cukup 10~15 menit untuk mendownload 1 episode ;p.

Berawal dari Mischievous Kiss, tapi karena diadaptasi dari Itazurana Kiss *dorama Jepang jaman dahulu kala* jadi males nonton dan cari-cari judul lain. Ketemu sama My Girlfriend is a Gumiho, terus jadi penasaran sama Lee Seung Gi :”>. Setelah tamat, mulai cari-cari drama LSG lain yang rating-nya tinggi, nemu Shining Inheritance, 28 episode!

Habis nonton ini benar-benar merasa bersalah, soalnya menghabiskan 2 hari 2 malam *waktu libur seminggu* mengurung diri di kamar, sampai stok makanan habis dan terpaksa keluar belanja. Yang lain libur seminggu asik jalan-jalan *menikmati Eropa*, saya malah ngendon di kamar ^^;

Sempat vakum sejenak dari tonton-menonton, baru-baru ini entah kenapa saya iseng googling ‘best korean drama 2009’. Ketemu deh sama You’re Beautiful. Huwaaa… terjebak lagi ^^; Ternyata, willpower saya… lemah!! :))

Akhirnya 2 hari berturut-turut terakhir ini, saya belajar dan belajar sampai mabok. Masih kurang 2 mata kuliah lagi yang harus dimampatkan ke dalam otak, gyah *mimisan*.

Sekian sedikit curhatnya, semoga kapasitas otak untuk bahan ujian jadi bertambah sedikit… Wish me luck!! 🙂 Nanti habis selesai ujian saya update dengan cerita-cerita terbaru deh *kalau masih ingat ;p*

pssst… sedikit review, drama-drama yang saya tonton bagus-bagus loh, recommended deh ^^ siapa tahu ada yang berminat…

Elizabethtown

I stumbled upon this movie title a couple of days ago, while I was ‘hopping’ from one blog to another. The review said something about this movie that made me want to watch it myself. Was released by the end of year 2005, almost 5 years ago ^^; Elizabethtown, starring: Orlando Bloom *as Drew Baylor* and Kirsten Dunst *as Claire Colburn*.

I don’t wanna talk about the movie plot, you can read it here, or even better, watch the movie. Well, it contains a casual drama-comedy-romance, and I’d already have my own fave movie within this genre. But I fell in love with one part of this movie… the scrapbook!!

As a travel guide map from Kentucky *where Elizabethtown is located* to Oregon *Drew’s home* by car, Claire made a scrapbook for Drew. According to her guide map, the travel will take approximately 2 days. The interesting part is, Claire didn’t only give a guide which road to take, but also give Drew a chance to stop by at interesting places. She wrote a personal commentary, quotes, or sometimes a funny instruction for what Drew had to do. She also gave the road trip a soundtrack. Each page was provided with CD’s, which was compiled personally by her to create the appropriate mood.

Here are some lines of instruction which can be found in her guide map…

“Some music *needs* air. Roll down your window.”

“Sadness is easier because its surrender. I say make time to dance alone with one hand waving free.”

The point is, she personally made the guide map for Drew, so that he can enjoy the road trip, and forget his sadness. “I want you to get into the deep beautiful melancholy of everything that’s happened”, that’s what she said when she gave the scrapbook. Sweet ^^ Oh, and what a cool scrapbook. Made me want to make one just like that 😉

Lastly, my favourite quote…

“So you failed. Alright you really failed. You failed. You failed. You failed. You failed. You failed. You failed. You failed. You failed. You failed. You failed. You failed. You failed. You think I care about that? I do understand. You wanna be really great? Then have the courage to fail big and stick around. Make them wonder why you’re still smiling.” ~ Claire Colburn

Hachiko: A Dog’s Story

“Ta, Ta, udah nonton 3 Idiots belum? Nonton gih, bagus!”, kata sang Mama.

Udah denger dan baca review-nya sih, di beberapa tempat. Dan katanya memang bagus, jadi akhirnya nonton deh. Yap, memang bagus! Lucu, tapi menyentuh, sampe bikin mata berkaca-kaca di beberapa adegan. Very recommended movie! ^^

Tapi tapi, kali ini gw bukan mau membahas tentang itu, hehe. Karena setelah itu sodara-sodara, ada yang lebih dahsyat lagi >.<

Sesaat setelah 3 Idiots selesai,

“Ta, Ta, yang ini juga bagus! Nonton gih, tapi jangan lupa siapin handuk”, kata sang Mama lagi.

Waduh, gw lagi pilek gini disuruh nonton film-film yang bikin tambah meler ^^; Tapi yasudahlah, toh tadi udah terlanjur berkaca-kaca matanya. Seperti judul postingan kali ini, filmnya berjudul Hachiko: A Dog’s Story. Ada om Richard Gere-nya loh ^^.

Hachi http://teaser-trailer.com

Yak, nonton ini bukan cuma sukses bikin mata berkaca-kaca, tapi udah mengalir kemana-mana, dan ingus pun berleleran, ahahahah :)) My mom is serious when she told me to go get a towel.

Film ini diangkat dari kisah nyata di Jepang. Tentang seekor anjing, bernama Hachi. Tanpa bermaksud spoiler, berikut gw kutip kisahnya.

Wanna know the story?? show

Dan akhirnya, pada tahun 1934, sebuah patung dari perunggu pun didirikan di Shibuya station untuk mengabadikan Hachiko, sebagai simbol dari loyalitas dan kesetiaan. Patung ini terkenal banget di Jepang, biasanya digunakan sebagai meeting point, “See you at Hachiko at noon”.

Yap, yang suka nonton dorama atau baca komik pasti deh pernah denger tentang patung ini, including me ^^. Tapi, baru sekarang tahu kisah di baliknya, padahal dulu juga pernah dibuat filmnya, Hachiko Monogatari (1987). Yah, umur gw baru setaun itu, pantes lah ya kalo belum nonton.

Btw, gw menemukan satu fakta menarik, well, I found it rather funny actually ;p

During the World War II, the statue was melted down to help the Japanese military. A new statue was returned to the Shibuya station in 1947.

“Ah, itu ada patung perunggu, lumayan buat bahan senjata, sini, sini, dilelehkan dulu aja”. Ckckck. ^^;

Hachiko ini jenis anjing Akita, ras yang berasal dari Jepang. Ciri khas nya mungkin terletak pada kupingnya yang tegak *menurut gw mukanya mirip Siberian Husky >.<* dan ekornya yang ‘mlungker’. Sejak dulu, Akita dipercaya memiliki koneksi khusus dengan majikannya, bahkan disebutkan bahwa merekalah yang memilih majikannya, dan setelah itu akan setia sepenuhnya pada sang majikan. Anjingnya shogun katanya sih dulu ya jenis Akita ini.

Japaneseakita

Memang, di film ini yang bikin nangis-nangis adalah akting, mata dan ekspresi sang pemeran Hachiko, yang… top buanget!! Dari awal film aja gw udah dibuat nangis-nangis, bukan karena sedih, tapi karena pengen punya puppy yang selucu itu, ahahahah…

Do you have trouble with crying, like.. you wanna cry but you just can’t? Then you should try this movie 🙂 Mengutip kata-kata salah satu iklan susu, “It works!”

Alice In Wonderland

I’ve lost my mood. I’ve lost myself.
Now I’m just seeing around, waiting for a rabbit in suit, with his ticking clock.
Wish I can just throw myself into a rabbit hole, to the Wonderland.
Maybe I can find it there, my mood , or even my old me…

Yep, I’ve just watched the movie last weekend, with my lil sista and mom. We really have to relieve ourself from this stressful mind, didn’t we? 😉 And watching a good movie, with perfect, beautiful, enchanting details, in 3D graphics, surely is at the top of the list.

Great movie!! Well, as expected from Tim Burton. Johnny Depp and Helena Bonham Carter, who was played as Bellatrix Lestrange, they really are mad actors ^^, four thumbs up. And I’m kinda surprised that Anne Hathaway is in it too. Ah, don’t forget the Alice, Mia Wasikowska, and the young Alice is cute too.

The only thing that made it imperfect is,
when we heard their first dialogue, me and my sister realized that…
“Darn, we forgot that they’re gonna use British accent” -_- And watching it in 3D means no subtitle.
So, there are times when we’re gone ‘lost in translation’. I’ve planned to search for the .srt so that I can read it again, reaaaally curious about what did Mad Hatter say to Alice at (almost) the end of the movie.

I really envy how Alice always get dressed beautifully whenever her body size is changed. Not always actually, but most of the time. And when the white queen wanted to ride her horse, there’s a staircase, but the next second it disappears ^^; Well, it’s Wonderland afterall. Everything there is magical, nothing is imposibble.

Why, sometimes I’ve believed as many as six impossible things before breakfast.
Un.. there’s a potion that can make you small.
Deux.. there’s a cake that can make you grow.
Trois.. Animals can talk.
Quatre.. Cats can disappear.
Cinq.. There’s a place called Wonderland.
And six.. I can slay the Jabberwocky!

Ups, sorry, it’s originally in English. I just wanna practice some French I’ve learned ;p

Yeah, She can slay the Jabberwocky!! And I can slay my enemy too… Hiyyaaaaaaaaahh!! Die, die you jerky jackass! Go to hell!! Aw, crap, I’m gone mad. Sorry, I didn’t mean it, just need to get it out from my chest. Hufffht, maybe I should try to remember my 6 imposibble things before going to work -_-.

Btw, I love the way red queen say ‘Jabberwocky’. Cute ^^

Oh, and also love the soundtrack… Alice by Avril Lavigne

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sZygF-Mj36c[/youtube]

Glee: musical comedy-drama TV series

Really wanna watch this now…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4-bX8AwayrA[/youtube]

You can find the review here *wiki, as usual*. Care to share the download link, or even better, the DivX files, anyone? *puppy eyes*